Πως θα φάει το παιδί μου λαχανικά?

Η κατανάλωση λαχανικών είναι σημαντική καθώς όπως είναι γνωστό βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από διάφορες νόσους και βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Τι γίνεται όμως όταν το παιδί δεν θέλει να φάει λαχανικά?

Ο γονέας μπορεί να δοκιμάσει τις πανάρχαιες μεθόδους που ακολουθούν
  • Να καταναλώνει ο ίδιος το συγκεκριμένο λαχανικό την ώρα που τον παρακολουθεί το παιδί
  • Να δώσει στο παιδί να φάει το λαχανικό την ώρα που θα είναι αρκετά πεινασμένο. Το σάλιο έχει μεγαλύτερη πυκνότητα σε αμυλάση οπότε κάθε μπουκιά θα διασπάσει περισσότερο άμυλο από το λαχανικό δημιουργώντας διαφορετική και πιο ευχάριστη γεύση.
  • Να συνοδεύσει το λαχανικό με κάτι που ήδη τρώει το παιδί συνήθως τυρί ή κασέρι πχ λιωμένο ή κρέμα τυριού πχ τρίγωνα ή κρέμα τυριού
  • Να δώσει στο παιδί ελάχιστη ποσότητα από το συγκεκριμένο λαχανικό. Πχ μια μικρή μπουκιά το πολύ, ώστε η ποσότητα να μην τρομοκρατήσει το παιδί.
  • Ελαφρύ κλίμα κατά τη διάρκεια του γεύματος. Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν θέματα με τα λαχανικά ή διάφορες συγκεκριμένες τροφές. Παρόλα αυτά αναπτύσσονται φυσιολογικά καθώς δεν είναι το τρόφιμο που καθορίζει την αρμονική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά κυρίως η αγάπη του γονέα που δημιουργεί μια ιδιαίτερη υπευθυνότητα.

Όλα θα πάνε καλά!